DSS: Smeniti Anu Brnabić 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Demokratska stranka Srbije (DSS) pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se oglasi povodom izjave premijerke Ane Brnabić u kojoj ona „tvrdi da Kosovo nije Srbija“ i zatražila da ona bude smenjena.

Brnabić svojim istupom koji šokira, krši Ustav, izjavio je predsednik DSS Miloš Jovanović, na konferenciji za novinare, navodeći da je Brnabić rekla, misleći na njen intervju Veltu, da „kompromis neće biti moguć ako budemo insistirali da je Kosovo deo Srbije“.

Ako se Vučić ne oglasi to ćemo shvatiti kao konačnu potvrdu da aktuelna vlast nema kosovsku politiku a da je zapravo njihova politika predaja Kosova i Metohije, rekao je Jovanović.

Jovanović je pozvao koalicione partnere Srpske napredne stranke (SNS) da se izjasne povodom izjave Brnabić.

Obratio se i biračima SNS i Socijalističke partije Srbije da se sete izjava njihovih funkcionera o Kosovu, sa kojima su došli na vlast, „kako bi videli da su prevareni“.

Govoreći o stavu DSS o kosovskom problemu, on je rekao da nije tačno da je alternativa predaja Kosova ili rat.

Zasad je jedini razuman izbor za Srbiju zamrznuti konflikt, to znači zamrznuti pitanje statusa, rekao Jovanović, napominjući da Srbija mora da napravi ozbiljnu strategiju pomaganja Srbima na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari