DVERI: Aja Jung ima veća prava od narodnih poslanika 1Foto: twitter DJB

Narodnim poslanicima i šefovima poslaničkih grupa Dveri, Bošku Obradoviću i Dosta je bilo, Saši Raduloviću zabranjeno korišćenje skupštinskih sala zato što dolazi Aja Jung, navodi se u saopštenju Dveri.

Kako ističu DVERI, Obradoviću i  Raduloviću je od strane generalnog sekretarijata Narodne skupštine zabranjeno da u Skupštinu dovedu svoje goste, studente pravnog fakulteta sa kojima je trebalo da razgovaraju o proceduri usvajanja budžeta, kao i  prvobitno najavljeno održavanje konferencije za medije koja je već bila najavljena i stavljena u kalendar na sajtu Narodne skupštine. Obrazloženje je da „ne žele gužvu“ jer Aja Jung organizuje svoj događaj koji pri tom nigde nije najavljen.

– Postavljamo pitanje da li je Narodna skupština privatno vlasništvo Aleksandra Vučića ili dom narodnih poslanika, i kako je moguće da se za dva šefa poslaničkih grupa ne može obezbediti bar jedna od nekoliko skupštinskih sala, a da prednost ima lice koje nije narodni poslanik niti ima bilo koju državnu ili javnu funkciju. Ko je Aja Jung i na osnovu čega ona ima veća prava u Narodnoj skupštini od narodnih poslanika? Na osnovu toga što je kandidat na listi Aleksandra Vučića? Da li u ovoj državi postoji sistem i institucije ili sve zavisi od naloga i poziva jednog čoveka i da li će se ovo urušavanje integriteta Narodne skupštine nastaviti? – navodi se u saopštenju Dveri  i dodaje da kako se približavaju izbori očigledno raste i represija vlasti prema koaliciji Dveri i Dosta je bilo. Nakon praćenja Saše Radulovića od strane nepoznatih ljudi, pretnji smrću Bošku Obradoviću na društvenim mrežamam napada na naše aktiviste na terenu, pretnji ljudima koji su ustupili lokale za održavanje predizbornih aktivnosti naše koalicije i nemogućnosti iznajmljivanja sale za završni događaj, najnoviji skandal se vrhuni u Narodnoj skupštini, kažu oz DVERI.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari