Dveri: Zahtev za posebnim sednicama o Kosovu i prebijanju Stefanovića 1Foto: Medija centar

Poslanička grupa Dveri podnela je zahteve za održavanje dve posebne sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji i pokušaju ubistva lidera Levice Srbije i jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića.

Lider Dveri Boško Obradović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će sutra u 18 časova, u organizaciji Saveza za Srbiju, u velikoj sali beogradske opštine Stari grad, biti održana protesna tribina povodom pokušaja ubistva Stefanovića.

Pored toga, u petak će u Kruševcu biti organizovan protest da bi se pokazalo da to nije zabranjeni grad. Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da sednica Skupštine Srbije koja je počela danas, a na čijem dnevnom redu su 62 tačke, predstavlja “neviđeno ponižavanje i ismejavanje građana” i dodao da je cilj zakazivanja ovakvih sednica da se sakrije istina.

Prema njegovim rečima, vlast želi da sakrije koliki je javni dug, koliko su uzeli od penzionera, zaposlenih i poljoprivrednika i koliko Srbija zaostaje za drugim zemljama po rastu bruto domaćeg proizvoda.

Aleksić je pokazao novinarima dnevni red za ovu sednicu.

“To je čaršav. Dnevni red sa 62 tačke, odnosno budžet plus 61 tačka dnevnog reda”, rekao je Aleksić.

On je pozvao predstavnike vlasti da odustanu od besmislene prakse podnošenja fiktivnih i lažnih amandmana na zakone u cilju izbegavanja rasprave o Zakonu o budžetu.

Šef poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je da su poslanici dve trećine materijala za sednicu dobili pre tri dana i navela da nije stigla sve da pročita. Navela je da su na dnevni red sednice namerno stavljene 62 tačke “da bi mnogi od zakona prošli ispod radara”.

Ako se glasa budžet države, to mora da bude jedina tema. Poslanici bi trebalo da dobiju materijal bar 30, a ne tri dana ranije, istakla je Rašković Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari