Fabrici: EU uložila oko pet milijardi evra u saobraćajni sektor Zapadnog Balkana 1Sem Fabricio Foto: Tviter

Ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da je „odluka da Beograd bude sedište Stalnog sekretarijata Transportne zajednice velika prilika za Srbiju, ali i odgovornost“.

Kako je saopšteno iz Delegacije EU u Srbiji, Fabrici je istakao da je uspostavljanje Transportne zajednice od velikog značaja za integraciju saobraćajnih tržišta jugoistočnih evropskih partnera u saobraćajno tržište Evropske unije.

„To je važan deo agende povezivanja za unapređenje saobraćajnih, energetskih i digitalnih veza unutar Zapadnog Balkana i sa Evropskom unijom, koju je EU podržala od samog početka.

To je ključan faktor rasta i zapošljavanja koji će doneti nedvosmislene prednosti privredama i građanima u regionu“, izjavio je on.

Podsetio je da je samo u proteklih sedam godina EU uložila do pet milijardi evra u saobraćajni sektor Zapadnog Balkana, među kojima su izgradnja Žeželjevog mosta i tekuća modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad neki od nedavnih vidjivih uspešnih projekata u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari