Glišić povodom pisanja KRIK-a: Da nisam predsednikov saradnik, ne bi me ni spomenuli 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

„Jasno je svima da je notorna laž u pitanju. To su ljudi koji se sve vreme bave politikom, sada napadaju one koji su ih uhapsili, a promovišu one koji su im bili saradnici i zaštitnici. Čak su rekli da i nikog nisu ubili, a svi smo videli dokaze“, poručio je Darko Glšić, predsednik Izvršnog odbora SNS, povodom pisanja KRIK-a da je Veljko Belivuk na saslušanju u Tužilaštvu rekao da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodno tražio „usluge“.

Glišić, koji je apostrofiran takođe u iskazu Belivuka, kaže da on sigurno ne bi bio ni pomenut da nije predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i da nije blizak saradnik predsednika Srbije .

„Uostalom, sve ovo je pre nekoliko dana najavio ministar policije Vulin“, naveo je Glišić u izjavi za portal Republika, koja je objavljena na zvaničnom sajtu SNS.

Boris Tadić izjavio je za Danas da je još od Vučićeve inauguracije jasno da režim koristi navijačke falange kao svoje paravojne jedinice.

„Nadležni tužilac bi već danas, ako ima i mrvu profesionalnog kredibiliteta, morao da inicira saslušanje predsednika Vučića na ove okolnosti, ali u silovanoj pravnoj državi važniji je hitan reizbor Zagorke Dolovac u treći mandat. U pravnoj državi, koju ćemo zajedno povratiti – sudićemo im. Svima. Crno na belo“, izjavio je Vladimir Vuletić za Danas.

„Nema organizovanog kriminala bez saradnje sa državom. To je potvrdila i ova izjava Veljka Belivuka, šefa kriminalne grupe osumnjičenog za više brutalnih likvidacija, koju je objavio Krik”, kaže za Danas Milan Veruović, bivši telohranitelj ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Iskaz Belivuka je samo potvrda onoga o čemu se ranije pisalo i govorilo – da su Belivuk i njegova grupa bili integralni deo vladajućeg režima u Srbiji sa jasno definisanom ulogom da odrađuju prljave poslove za vlast, istakao je za Danas Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke komentarišući nove detalje sa saslušanja vođe navijačko-kriminalne grupe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

„Lepo je da se vidi odakle vetar duva i čiji je Belivuk bio izvršilac“, napisala je Vladanka Malović, šefica informativne službe Srpske napredne stranke i članica Predsedništva SNS reagujući na navode iz iskaza Veljka Belivuka, uhapšenog šefa kriminalne grupe o tome da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio „razne usluge“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari