Gojković pozvala sve političke aktere da dođu na drugu rundu razgovora 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je sve političke aktere da još jednom razmisle i dodju u novembru na drugu rundu razgovora uz posredstvo evropskih parlamentaraca, na kojoj će biti reči o medijima i atmosferi u skupštini.

Ona je za Pink rekla da se iskreno nada da će sve stranke koje su za EU i demokratski orijentisane, doći da razgovaraju „na jedan potpuno normalan, civilizovan, demokratski način“ o daljem napretku i uspostavljanju bolje atmosfere u radu parlamenta i poboljšanju uslova za izlazak na redovne izbore u martu 2020. godine.

Gojković je kazala da ne zna da li će u drugoj rundi posredovati Eduard Kukan i Knut Flekenštajn ili će doći novi poslanici evropskog parlamenta.

Gojković je rekla da je zadovoljna kako su protekli razgovore vodjeni 8. i 9. oktobra i navela da samo mali deo opozicije nije došao.

„Svi se slažemo očigledno osim jednog malog političkog diskursa u Srbiji da je parlament mesto u na kom se u jednoj demokratskoj državi vodi dijalog i time sam zaista zadovoljna, činjenicom da se dva dana održavao međustranački dijalog upravo u zdanju skupštine, tamo gde je kuća demokratije“, rekla je Gojković.

Ona je kritikovala lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa čija stranka, kako je rekla nije učestvovala na prethodnim izborima i nije u skupštini, ali „aktivno radi da obesmisli partije koje su u parlamentu i uništi poslaničke klubove“.

Govoreći o 141. zasedanju Interparlamentarne unije koje će biti održano u Beogradu, Gojković je rekla da je to izuzetno važan dogadjaj u kome će učestvovati više od 2.000 parlamentarca, koji predstavljaju 150 država i različitih međunarodnih organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari