Gojkovićeva zahvalila Liberiji zbog povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa ministrom inostranih poslova Liberije Gbezongarom Miltonom Findlijem i zahvalila Liberiji na odluci da povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Maja Gojković je, saopšteno je iz Skupštine Srbije, naglasila da se tom odlukom Liberija pridružila grupi prijateljskih zemalja koje su povukle priznanje, ističući da je to izuzetno značajno za Srbiju i ukupan proces dijaloga sa Prištinom.

Ona je kazala da Srbija danas ima strateški cilj jačanja i obnavljanja saradnje sa zemljama afričkog kontinenta na bilateralnom i multilateralnom planu, uz poseban interes za domene obrazovanja, privrede, poljoprivrede, industrije, trgovine, zdravstva, obrazovanja i kulture.

Ministar spoljnih poslova Liberije istakao je da Liberija želi da unapredi i konkretizuje saradnju sa Srbijom u brojnim oblastima, posebno privrede, poljoprivrede, turizma i založio se za jačanje saradnje na parlamentarnom nivou, kao posebno važnog segmenta odnosa dve države.

Ministar informisanja, kulture i turizma Len Judžin Nagbe je naglasio da je važno da se razmotre konkretne mogućnosti unapređenja saradnje u interesu obe države i njihovih građana, kao i da postoji obostrani interes i dobra volja za to, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari