Građanski preokret: Tužilaštvo da otvori istragu o vezama Vučića i SNS sa kriminalnim grupama 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Građanski preokret ocenio je danas da bi tužilaštvo trebalo da otvori istragu o vezama predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vladajuće Srpske napredne stranke s kriminalnim grupama i krivičnim delima izvršenim prethodnih godina, a koji se spominju u postupku protiv Veljka Belivuka.

Kako navode, juče objavljeno svedočenje osumnjičenog Belivuka je dovoljan razlog da tužilaštvo reaguje, a da se javnost Srbije ozbiljno zabrine.

„Ono što je prethodnih godina provejavalo kao sumnja u povezanost izvršne vlasti s kriminalnim gupama i huliganima, sada se pojavilo u spisima predmeta kao iskaz jednog od aktera. Kriminalni klan Veljka Belivuka nastao je i funkcionisao tokom godina u kojima je Srpka napredna stranka imala apsolutnu vlast na svim nivoima, a Aleksandar Vučić bio najmoćniji političar u državi, zbog čega tvrdnje Veljka Belivuka ne izgledaju kao odbrana lažima, već podsećanje na kontekst koji mu je omogućio kriminalna dela za koja je osumnjičen“, navodi Građanski preokret u saopštenju.

Dodaju da pružaju punu podršku redakciji KRIK-a i svim novinarima koji profesionalno i objektivno istražuju veze između kriminala i nosilaca javnih funkcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari