Gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću upućene pretnje 1Foto: BETA/OMS/ Grad Šabac

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović dobio je pretnje, a o slučaju je obaveštena policija, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Kako se navodi u saopštenju, Zelenoviću je na radnom mestu u trenutku dok je čekao ambasadora Nemačke, pretnje uputio muškarac star oko 60 godina.

U saopštenju se dodaje da je muškarac u ponedeljak ušao u kancelariju gradonačelnika Šapca, vulgarno ga vređao i poručio da će mu „doći u kuću da se obračuna“ s njim.

Gradonačelnik Šapca dobio je pretnje i u decembru kada jedan korisnik Fejsbuka naveo adresu na kojoj Zelenović stanuje sa porodicom i pozvao ostale korisnike te društvene mreže da se „okupe ispred zgrade i oteraju ga iz grada“.

Odbornici Srpske napredne stranke u šabačkoj skupštini više puta su u direktnom televizijskom prenosu, gradonačelnika Zelenovića optužili za izdaju i umešanost u kriminalne radnje, čime su iznova stvarali atmosferu linča i pozivali na nasilje, stoji u saopštenju.

„Ovakvo ponašanje i istupi pojedinaca direktna su posledica atmosfere u društvu koju kreira lično Aleksandar Vučić svojom agresivnom retorikom i putem medija koje apsolutno kontroliše“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari