Grenel: SAD žele da Srbija i Kosovo ubrzano sarađuju na postizanju rešenja 1Foto: FoNet/AP

Specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je danas da SAD žele da Kosovo i Srbija blisko saradjuju na postizanju sveobuhvatnog rešenja kako bi se razrešila neslaganja u regionu.

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa čvrsto veruje da su ekonomski razvoj, otvaranje radnih mesta za mlade i povećane mogućnosti za trgovinsku razmenu najvažniji deo u obezbeđivanju trajnog mira.

Cilj je da se naši partneri u Srbiji i na Kosovu okupe radi postizanja sveobuhvatnog rešenja kojim bi se razrešila neslaganja u regionu. Neophodno je da obe strane blisko i ubrzano sarađuju, gledajući u budućnost, navodi se u saopštenju iz ambasade SAD povodom prve Grenelove posete Kosovu i Srbiji, 9. i 10. oktobra.

Grenel se juče u Prištini sastao sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i liderima političkih stranaka Aljbinom Kurtijem, Isom Mustafom, Vjosom Osmani, Kadrijem Veseljijem i Ramušom Haradinajom.

U Beogradu je danas razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Ambasador Grenel se pre ovih sastanaka sreo sa predstavnicima poslovne zajednice na Kosovu i u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari