Haradinaj: Akcija hapšenja u slučaju Ivanović u skladu sa zakonom 1Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj napisao je danas na Fejsbuku da je jutrošnja akcija specijalnih jedinica na severu zemlje u skladu sa zakonom i nije povezana sa bilo kakvom politikom, prenosi Koha.net.

Danas, po nalogu Specijalnog tužilastva Kosova, sprovedena je policijska operacija na severu Kosova povezana sa hapšenjem nekoliko osumnjičenih za ubistvo političara Olivera Ivanovića, napisao je Haradinaj.

Ova policijska akcija je u potpunosti u skladu sa zakonom, prema nalogu Specijalnog tužilaštva i nije povezana sa bilo kakvim političkim dešavanjima. Želim da uverim sve građane da država Kosovo i njene snage nisu i nikada neće biti protiv bilo koje etničke ili političke grupe, predočio je Haradinaj.

Pozivam građane, političke stranke, gradonačelnike, a posebno one na severu da doprinesu očuvanju mira i stabilnosti, naglasio je on. Važno je, predočio je Haradinaj, da se ne podlegne različitim dezinformacijama.

Čuvanje reda i poštovanje zakona je u interesu svih na Kosovu, zaključio je Haradinaj.

Podsetimo, jutros u šest časova pripadnici kosovskih policijskih snaga ROSU ušli su na sever Kosova gde su uhapsili četvoricu Srba, a Specijalno tužilaštvo Kosova potvrdilo je da su zahtevali hapšenje bivsegpripadnika policije Kosova Dragiše Markovića, kao i Saše Ćurčića, jer su osumnjičeni da su imali veze sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Vlada Kosova: Akcija sprovedena po nalogu tužilaštva

Vlada Kosova saopštila je danas da je policijska akcija na severu Kosova povezana sa pritvaranjem osumnjičenih za ubistvo političara Olivera Ivanovića i sprovedena po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova, objavljeno na sajtu Vlade Kosova.

Ta policijska akcija je sprovedena potpuno u skladu sa zakonom, po nalogu tužilaštva i ni na koji način nema veze sa bilo kakvim političkim dešavanjima. Vlada Kosova uverava sve građane da organi za primenu zakona nikada direktno neće biti protiv bilo koje etničke ili političke grupe.

Građani, političke stranke, gradonačelnici, posebno oni sa severa, kao i druga tela se pozivaju da doprinesu očuvanju javnog mira i stabilnosti. Važno je ne podleći različitim dezinformacijama.

Održavanje reda i poštovanje zakona je u interesu svih na Kosovu, navodi se u saopštenju Vlade Kosova koje je slične sadržine kao i objava kosovskog premijera Ramuša Haradinaja na fejsbuku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari