Ikodinović i Koroman u Odboru za sport Narodne stranke 1Foto:Beta/Luka Filipović

Bivši vaterpolista Danilo Ikodinović i nekadašnji fudbaler Ognjen Koroman ušli su u Odbor za sport Narodne stranke, ali nisu postali njeni članovi, saopšteno je novinarima na današnjoj konferenciji. Ikodinović će obavljati funkciju predsednika Odbora, dok će Koroman biti njegov zamenik.

– Sport je odraz društva u kome živimo. Sport je danas, nažalost, opterećen svim onim čime je opterećen život u Srbiji, korupcijom i nepravdom. Kroz sport se forsiraju podele, kao što se forsiraju podele i u svim drugim segmentima društva – rekao je Vuk Jeremić, lider NS.

Bivši vaterpolista Danilo Ikodinović rekao je da su Jeremić i on počeli da razgovaraju krajem prošle godine, te da ga je predsednik Narodne stranke pozvao i pitao da li bi mogli da ostvare neku saradnju.

– Videćemo u budućnosti šta će da bude i kako će se odvijati, da li ću se ja ovde snaći, da li će se Narodna stranka snaći sa mnom, istakao je Ikodinović. Upitan da li je dobijao pozive od nekih drugih stranaka da se angažuje, on je odgovorio potvrdno.

Ognjen Koroman, bivši fudbaler, naveo je da Srbija prolazi kroz veoma težak period, te da je sport u veoma teškoj situaciji, dodavši da prevashodno misli na fudbal.

– Što se tiče mog poziva, da kažem, u politiku, na to sam se odlučio još pre šest meseci, od kad sam upoznao Vuka (Jeremića), video sam u njemu jednog ozbiljnog čoveka, političara, patriotu i odlučio sam se da priđem stranci – rekao je Koroman.

Na pitanje da li postoji precizan razlog za ulazak u priču oko politike, on je odgovorio da je njegov povod to što je osetio nepravdu.

– Bio sam trener tri-četiri godine u Srbiji. Osetio sam, video taj neki naš fudbalski mulj i te ljude koji vode fudbal i to me je negde lično pogodilo. Zato sam ušao, da kažem, u borbu – rekao je Koroman.

On je dodao da gotovo 90 posto fudbalera razmišlja kao on, pre svega Nemanja Vidić i Milan Lane Jovanović. Koroman je ukazao da je politika ušla u sve sfere sporta.

– Ja sam fudbalski trener sa „profi“ licencom, ja nigde ne mogu da radim u Srbiji, zato što ne podržavam vlast SNS-a. Evo sad ispred vas koliko vas je ovde da izvadim telefon i da pozovem sve i jednog fudbalskog funkcionera u Srbiji, da budem trener mlađih kategorija, „petlića“, da će vam svi do jednog reći da ne smeju da me uzmu zato što će doći u problem sa vlastima, to jest sa ljudima iz SNS-a – istakao je Koroman.

On je poručio da živimo u diktaturi gde ljudima nije dozvoljeno da razmišljaju svojom glavom.

– Meni je nuđeno iz SNS-a da promenim razmišljanje, da promenim svoj stav, da ću dobiti funkciju, da ću dobiti, hajde neću sad da apostrofiram novac, ali samo da se smirim i da ne pričam u pravcu u kome pričam – naglasio je Koroman.

Na pitanje ko mu je to nudio i da li je taj neko iz vrha SNS-a, Koroman je odgovorio da je iz vrha, te da su čak zvali i iz „službe državne bezbednosti“. Upitan koje funkcije su mu nuđene, on je rekao „funkcija u Zvezdi, funkcija u savezu“, te da je to bilo pre tri-četiri meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari