Ivanović: Tako kako je Đurić govorio o Oliveru, ne govore prijatelji 1

Verujem da je svima očigledno da porodica Ivanović ne želi da komentariše izjave Milene Popović. Oliver je bio javna ličnost koja je sve svoje stavove iznosila javno, pa je tako iznosio i stavove o Marku Đuriću.

Nema potrebe da ga bilo ko prevodi i naknadno tumači sada kada je sa šest metaka sprečen da sam govori ko su mu prijatelji, a ko nisu“ , kaže za Danas Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Olivera Ivanovića, odgovarajući na naše pitanje da li je tačno, kako tvrdi Oliverova nevenčana supruga Milena, da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, uradio više za njenog supruga nego svi koji o njemu danas govore. Ivanović, koji je i čelnik SDS, kaže da je njegov stric uvek jasno govorio i nije ostavljao nikakvu dilemu.

„Uostalom, naša javnost je dovoljno upućena u Oliverove stavove, iza kojih je uvek stajao, kao što su upućeni i u Đurićeve izjave, poput one „da je glas Olivera, glas protiv srpskih interesa“. Tako se svakako ne govori o prijatelju, jer mu se na taj način ugrožava život . Dakle izjave Milene Popović neću da komentarišem, ali ću uvek braniti Oliverove stavove, zbog kojih je on platio životom – objašnjava Ivanović za naš list.

Udovica ubijenog lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića Milena (Popović) Ivanović istakla je juče da je njena porodica, u trenucima kada je njen suprug bio žrtva konstruisane optužnice za ratne zločine, najveću podršku imala od predstavnika Srbije, a da ga danas „koriste oni koji ga nikada nisu ni posetili, ili poslali makar jedno pismo“. Ona je ta TV N1, rekla da je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić više uradio za Olivera Ivanovića nego svi oni koji o njemu danas govore.

„Marko Đurić je od prvog dana bio uz nas, za sve što nam je bilo potrebno, bezbroj puta je posetio Olivera, odnos im je bio sjajan, a to će vam potvrditi i Oliverova porodica. Marko Đurić je Oliveru uneo telefon u zatvor da bi mogao da se čuje sa nama“, navela je Ivanovićeva, ističući da ne može da ćuti dok neki pokušavaju da Srbiju okrive za njegovo ubistvo.

Prema njenim rečima Oliverovo ubistvo se koristi za političke igre, kako bi nas udaljio od istine, ali da računa da će se do istine doći. Ona je, komentarišući izjave i početak kampanje za kosovske izbore Rade Trajković, podsetila je da predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM nije podržavala Olivera, a da sada koristi njegovo ime „za zadovoljenje nekih interesa“.

„Ne želim da je prozivam, već da se sabere i da odgovori šta je rekla kada je podignuta optužnica protiv Olivera. Ne možeš jedan dan da govoriš da je neko ratni zločinac, a onda da ga koristiš na ovaj način“, istakla je Milena Ivanović, dodajući da ne može da kaže da oni koji su bili Ivanovićevi politički protivnici u jednom trenutku, imaju ikakve veze sa njegovom smrću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari