Imamović: Da se stane na put velikosrpskom režimu 1Enis Imamović Foto: SDA Sandžak

Poslanik SDA Sandžaka u republičkom parlamentu, Enis Imamović, na konferenciji za novinare, rekao je da, glavni razlog izlaska na izbore njegove strankeodluka da stanu na put „velikosrpskom režimu Aleksandra Vučića, koji oduzima pravo građanima Sandžaka da slobodno žive, rade, misle, odlučuju i biraju“.

– Hoćemo da pokažemo da oni nemaju uporište u Sandžaku i da je mnogo više nas koji smo slobodni. Oni koji danas vode Srbiju su sledbenici politike, lika i dela Draže Mihajlovića, Ratka Mladića i Radovana Karadžića – naglasio je Imamović i dodao da je njiuhov glavni protivnik, na predstojećim izborima, velikosrpska politika i njeni izvršioci u Sandžaku.

Imamović je ponovio ranije izrečene poruke iz stranke Sulejmana Ugljanina da na izborima u Sandžaku „imaju samo dve opcije, SDA Sandžaka i velikosrpski režim“.

-Te dve opcije su potpuno suprostavljene. Mi na ovim izborima zastupamo program koji je dosledan svih ovih decenija, a to su decentarlizacija Srbije, specijalni status za Sandžak, evropske i NATO integracije, tražišna ekonomija i slobodna privreda, demokratija, vladavina prava, jednakost pred zakonom i društvom jednakih mogućnosti za sve – ponovio je Imamović.

Podsetio je da je njegova stranka pozvala sve partije, koje imaju sandžački predznak i koje su spremne da se bore za slobodu Sandžaka, da zajedno rade pre i posle ovih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari