Javnobeležnička komora Srbije: Nije bilo pritiska političkih partija na beležnike u Kragujevcu 1Kragujevac Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Javni beležnici u Kragujevcu nisu trpeli nikakav pritisak od strane bilo koje političke stranke ili grupacije pri zakazivanju overe potpisa birača za predstojeće izbore, navodi se u saopštenju.

Kako je rečeno, svi politički akteri u Kragujevcu, kao i u drugim sredinama u Srbiji, dobili su danas, nakon raspisivanje parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, mogućnost da zakažu kod javnih beležnika overu potpisa birača.

Oni su objasnili da je konkretno, u Kragujevcu lista za lokalne izbore „Svi na ovu stranu“, koju predvodi Veroljub Stevanović, ima zakazanu overu potpisa na tri lokacije, sa tri overivača, koliko je i traženo, u četvrtak, 5. marta ujutru kao politička grupacija koja je druga podnela zahtev za overu potpisa birača.

Iz komore Javnih beležnika navode da ovom trenutku u Srbiji postoji 198 javnobeležničkih kancelarija, koje su već opredelile 540 stručnih lica, ovlašćenih za overu potpisa za izborne liste za predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore.

Javni beležnik koji prima te zahteve, zavodi ih hronološki, i tačno naznačuje i datum i vreme primljenog zahteva. Javni beležnici, takođe, hronološki, u skladu sa primljenim zahtevima, izlaze na teren, objasnili su iz Komore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari