Jeremić: Ako izlazite na izbore, najpoštenije je da glasate za Vučića 1Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je danas građane da 21. juna ne izađu na „lažne izbore“, a da ako to ipak hoće ili moraju da učine, glasaju za listu predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, jer je to „najpoštenije“.

„Za koga god glasali 21. juna, daćete podršku vlasti. Zato je najbolje da ne glasate, ako ste slobodni da napravite izbor. No, ako ipak hoćete, ili možda morate na izbore, jer ste naterani ili ucenjeni, onda je najbolje da glasate za Vučića. Ako radite nešto, radite to do kraja i pošteno“, rekao je Jeremić novinarima u Smederevu, gde je razgovarao sa građanima, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Jeremić je naveo da se 21. juna ne održavaju izbori, već se odigrava „masovni performans“ kojim ništa neće biti promenjeno, a Narodna stranka će nastaviti da se i posle tog dana bori za promene u Srbiji.

„Za nas kao stranku će to biti dobar dan, jer će se tada pokazati da u politici nisu svi isti i da je neko spreman da ispuni obećanje koje je dao – a to u Srbiji nije česta pojava. Mi smo obećali da ćemo bojkotovati izbore i to i činimo“, rekao je Jeremić.

Jeremić je najavio da će sutra u ime Narodne stranke sa predstavnicima OEBS-a „razgovarati u dvorištu kafane“, jer su oni tražili da sastanak bude održan na otvorenom zbog epidemije virusa korona.

„Rekli su da možemo da se vidimo u bašti. Kada sam pitao zašto u bašti, odgovorili su da su pravila njihovog dolaska da ne ulaze u zatvorene prostorije. To znači da je boravak u zatvorenim prostorima u Srbiji rizičan, a to je slučaj sa svim biračkim mestima“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da će oko 9.000 biračkih mesta u nedelju, 21. juna, biti potencijalna žarišta virusa korona i da će građanima na biralištima pre svega biti ugroženo zdravlje.

„Zdravlje je najvažniji razlog zbog kojeg bi tog dana trebalo ostati kod kuće, a potom dolaze i svi politički razlozi“, rekao je Jeremić.

Jeremić je ranije danas razgovarao sa građanima na velikoj buvljoj pijaci u Smederevskoj Palanci.

„Ljudi su bili neuobičajeno tihi i niko nije odbio naš propagandni materijal. Da sam vlast, bio bih zabrinut“, rekao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari