Kapetan Dragan najavio učešće na republičkim izborima sa svojom listom 1Dragan Vasiljković (Foto: EPA)

Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan rekao je da će se kandidovati za poslaničko mesto i najavio da će lista za predstojeće republičke izbore nositi njegovo ime „Dragan Vasiljković – Kapetan Dragan“.

„Ja sam obećao Srbima koje sam ostavio po zatvorima, koji su osuđeni na dugogodišnje robije grehom rođenja, protiv kojih ne postoji ni jedan jedini proverljivi dokaz, da ću biti njihov glas.

Nažalost, oni misle da su Srbi zaboravili na njih. Srbija nije zaboravila na njih, već jednostavno nikada nije čula za njih“, rekao je Vasiljković novinarima u Kragujevcu.

On je rekao da traži mandat za skupštinskom govornicom jer želi da obezbedi da nikada više ne može da se dogodi da neki Srbin bude uhapšen, procesuiran i osuđen na dugogodišnju robiju, a da protiv njega ne postoji ni jedan jedini proverljiv dokaz.

Kazao je da traži poslanički mandat kako bi mogao da obavesti sve građane Srbije šta se dešava sa Srbima van granica Srbije, misli pritom na Srbe na Kosovu u Crnoj Gori i širom dijaspore.

„Postoje na hiljade ljudi širom sveta koji strepe da li će i oni biti uhapšeni i isporučeni jednoj nacističkoj državi kao što je Hrvatska, na primer, bez ijednog proverljivog dokaza“, rekao je Vasiljković.

Potvrdio je da će tražiti i uslovni otpust za Legiju i Zvezdana Jovanovića, ali je naglasio da ne želi da ulazi u njihovu krivicu, ili nekrivicu ili presudu, jer nema elemente niti je kvalifikovan da to radi.

„Šta ja verujem, a to je da je neosporiva činjenica da su oni nosili srpsku uniformu, da su bar sto puta stavili na tacnu svoj život u odbrani Srbije, da se to nažalost koristi kao otežavajuća okolnost za njih, a ne olakšavajuća.

Mislim da je to pogrešno i siguran sam da će svaki Srbin u tom delu da se složi, da nakon 16 ili 17 godina, ako bi se uzela u obzir ta njihova olakšavajuća okolnost, mislim da bi se mogle postaviti neke restrikcije na njihova kretanja“, rekao je Vasiljković.

Kazao je da je on spreman da, ako bi se pojavili „jaki garanti“, bude jedan od njih, za njihovu resocijalizaciju u društvu, i smatra da je možda vreme da „našim herojima damo još jednu šansu“ i da treći deo života prožive na slobodi.

Vasiljković je rekao da ima podršku u Srbiji i da oseća da nema neprijatelje u Srbiji osim, kazao je, naravno Vuka Jeremića, Nataše Kandić, Sonje Biserko i već poznatih antisrba koji žive ovde, širom Srbije.

„Među Srbima ja sam svoj na svome i mislim da imam apsolutnu podršku. Ne verujem da imam neprijatelje ni u Vladi ni u opoziciji. Moj cilj je da pomognem i Vladi i opoziciji da iznadju bolje načine da zaštite Srbe širom sveta.

Dodatno, boriću se i za zaštitu naše porodice, naših žena i dece, ja sam deklarisani borac protiv pedofila“, rekao je Vasiljković.

Vasiljković je rekao da je krajnje je vreme za reciprocitet prema „dušmanima“, prema antsrbima, srbomrzcima.

„Kada Hrvati uhapse jednog Srbina, pod istim kriterijumima mi moramo da iznađemo način da uhapsimo nekog Hrvata. Mislim da je to jedini način kako ćemo obezbediti da jednog dana ne moramo da činimo velike zločine kao oni“, rekao je Vasiljković.

Objasnio je da „ako ne budemo uzvraćali reciprocitetom na njihove ‘sitne’ zločine, kao što je na primer zabrana njegovom ulasku u Hrvatsku 20 godina, i taj zločin pravdaju drugim zločinom, Srbija ima obavezu da bar dvojici eksponiranih Hrvata, zabrani ulazak u Srbiju na 20 godina“.

„I da im kažemo, to vam je za Kapetana Dragana“, rekao je Vasiljković.

Dodao je da ako Srbija ne bude uzvraćala reciprocitetom za njihove „sitne“ zločine, jednog dana će morati da uzvrati reciprocitetom na njihove „krupne“ zločine i, kazao je, postaćemo zlikovci kao što su oni, to nam ne treba.

Vasiljković je danas položio venac na spomenik „Uspenje“ koji je podignut u sećanje na Kragujevčane koji su poginuli u ratovima od 1990. do 1999. godine.

Iako je bilo najavljeno, ovom događaju nisu prisustvovali predstavnici Grada Kragujevca.

Kapetan Dragan je danas obišao i Trg heroja sa Košara i spomen obeležje Radomiru Putniku ispred zgrade suda u centru Kragujevca.

On je u Kragujevcu boravio na poziv Udruženja „Posle kiše“ iz tog grada i Udruženja izbeglih, prognanih i ugroženih lica Srbije.

U SUBNOR-u se sreo predstavnicima boračkih organizacija sa teritorije grada Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari