Koalicija Za Kraljevinu Srbiju: Omogućiti dijaspori da glasa 1Žika Gojković Foto: J. Z. T.

Koalicija „Za Kraljevinu Srbiju“ zatražila je danas da se omogući svim srpskim državljanima, koji žive u inostranstvu, da na predstojećim republičkim izborima iskoriste svoje biračko pravo.

Kako su naveli u saopštenju, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković kazao je da srpskoj dijaspori decenijama unazad nije dozvoljeno da glasa, kako su naveli, „jer su za Kraljevinu Srbiju“.

„Osnovni princip demokratije je pravo svakog gradjanina da na izborima izrazi svoju slobodnu političku volju. Zakonsko rešenje da naši državljani koji nemaju prebivalište u Srbiji, ne mogu da glasaju nije u duhu demokratije i time se direktno krši Ustav, prema kome su svi gradjani jednaki u pravima i obavezama“, naveo je Gojković.

On je ocenio da svaki glas isto vredi i da svaki srpski državljanin mora biti podjednako važan bez obzira na to gde živi.

Koaliciju „Za Kraljevinu Srbiju“ čini Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front NjKV Princa Vladimira Karadjordjevića i Srpski pokret monarhista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari