Kragujevac: SNS pobedio na devet, a SPS na dva biračka mesta 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na ponovljene parlamentar ne izbore koji su prekjuče u Kragujevcu, od 7 do 20 sati, organizovani na 11 biračkih mesta, prema zvaničnom podatku Radnog tela Republičke izborne komisije, izašlo je 16 odsto od ukupno 12.467 žitelja šumadijske prestonice s pravom glasa koji su registrovani na tim biračkim mestima.

Na birališta u Kragujevcu, prekjuče je, sudeći prema rečenom podatku, izašlo tek nešto više od jedan posto birača “na sat”, što je, bez ikakve dileme, najniža izlaznost na bilo koje izbore u Šumadiji, sigurno i znatno šire, od obnavljanja višepartijskog političkog sistema u Srbiji, početkom 90-tih prošloga veka, a izvesno i ranije.

Uprkos toj i takvoj izlaznosti, rezultati ponovljenih parlamentarnih izbora u Kragujevcu nisu bili sračunati ni poznati do juče posle podne, niti ih je ko saopštavao.

Radno zelo RIK za Kragujevac, kako nam je rečeno ,nema tu obavezu prema javnosti, a nisu se oglašavale ni stranke koje su na izborima učesvovale. U Gradskom odboru SNS nezvanično nam je,doduše, rečeno da nemaju tačne podatke o tome koliko je koja stranka dobila glasova. Ono što znaju jeste da je, kako tvrde.

SNS prekjuče pobedio na devet, a SPS na dva biračka mesta, i to u naseljima Bresnica i Male Pčelice.

Ponovljeni parlamentarni izbori u Kragujevcu prekjuče su organizovani uprkos činjenici da je u tom gradu, krajem minule sedmice, zbog dramatičnog povećanja  broja oboleloh od kovida 19, proglašena vanredna situacija i najavljene rigorozne mere za suzbijanje virusa korona kojima je, pored ostalog, predviđena zabrana okupljanja u javnimi na otvorenim prostorima više od pet osoba, ograničavanje rada ugostiteljskih objekata i otkaziva je kulturnih, zabavnih i sporstkih manifestacija. Iako najavljene krajem prošle nedelje, mere su, odlukom Vlade Srbije, stupile na snagu juče, dan nakon ponovljenih parlamentarnih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari