Nova Srbija: Netransparentna rekonstrukcija gradske plaže u Čačku 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Gradska organizacija opozicione Nove Srbije u Čačku oštro je kritikovala rekonstrukciju gradske plaže u tom gradu koju sprovodi lokalna vlast optužujući je da „nastavlja sa svojom behaton kampanjom“.

„Kao što je javnost u gradu na Moravi već navikla, javni poziv za prikupljanje ponuda za javnu nabavku radova, koji se odnosi na uređenje gradske plaže, bio je krajnje netransparentan i očigledno obavljen u strogoj tajnosti, sa neskrivenim ciljem da se izvođenje radova poveri jednoj firmi koja se već pokazala kao izuzetno podobna za ovakav posao“, navodi se u saopštenju Nove Srbije.

Dodaje se da niko od nadležnih nije saopštio cenu radova rekonstukcije gradske plaže, kao ni način finansiranja i zašto je samo jedna firma dostavila ponudu za izvođenje radova.

„Svedoci smo da se tzv. behaton kampanja odvija na način što se ugrađeni materijal i izvršeni radovi Gradu Čačku fakturišu po neprimereno visokim cenama, koje su daleko uvećane u odnosu na realne tržišne prilike“, naveli su iz Nove Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari