Odluka o poništenju liste SNS u Šapcu 1Foto: sabac.rs

Nakon odluke Gradske izborne Šapca o poništenju izborne liste SNS za lokalne izborne Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu tražilo je komplentu dokumentaciju o tome. 

Gradska izborna komisija dostavila je zapisnik  u kome stoji da je nedostajala saglasnost Aleksandra Vučića da se njegovo ime nađe na izbornoj listi, a pri tom podneta je i krivična prijava da je članica GIK, ispred SNS, Bojana Čurović pokušala da naknadno u izborni materijal ubaci ovu saglasnost.

GIK je napravila previd da je dokumnetacija primljena, prihvaćena je izborna lista, ali nije bilo uslova za to.

Članica izborne komisije Vera Palinkaš podvukla je da je na primerak izborne liste dr Aleksandra Pajića stavljen prijemni pečat, kako bi imao dokaz da je izbornu listu predao.

Niko ne može u momentu prijema sedam kutija koje tek treba da se pregledaju da potpiše da je primio svu potrebnu dokumentaciju.

– Kada smo gledali dokumentaciju predatu za izbornu listu Bojana Čurović pokušala je da ubaci izjavu, pokušavajući da predstavi da je ista predata u momentu proglašenja izborne liste. Mi smo to videli i ona je u jednom trenutku i priznala da je to uradila – ukazala je članica Gradske izborne komisije Valentina Lovrin Jevtić.

 Rok za donošenje odluke Odeljenja Upravnog suda je nedelja, do 23.30 časova, odnosno 48 časova od podnošenja prijave.

U međuvremenu i SNS je podneo krivične prijave protiv predsednika i pojedinih članova GIK, navodno da su prethodno primili sav potrebni izborni materijal.

Nezvanično saznajemo da uz potrebne instrukcije RIK nije bila dostavljena lista šta sve treba da sadrži izborni materijal.

Do sada GIK prihvatila je izborne liste“Nebojša Zelenović-Šabac je naš“ i listu Pokreta “Zapadna Srbija” koje su činili vladajuću koaliciju u prethodnom mandateu.

Na lokalnim izborima bira se 69 odbornika, a za prošle lokalne izbore bilo je registrovano oko 100.000 birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari