Radulović: SNS skupljao potpise svima koji učestvuju na izborima 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Lider Pokreta „Dosta je bilo“ (DJB) i poslanik Skupštine Srbije Saša Radulović izjavio je večeras da je svim strankama koje izlaze na izbore, sem političke opcije koju predvodi, vladajuća Srpska napredna stranka prikupljala potpise za predstojeće izbore.

Radulović je gostujući u Utisku nedelje naveo da je Pokret slobodnih građana (PSG) najviše potpisa, preko 5.000, prikupio u opštini Novi Beograd gde ne izlaze na izbore, a da su više od 1.000 potpisa prikupili na Čukarici i u Novom Sadu, gte takođe nisu predali listu.

On je kazao da je i stranka koju predvodi imala više ponuda „da im drugi skupljaju potpise“, a na pitanje da li se DJB na isti način bavio i drugim političkim opcijama, rekao je da će „kompletan izveštaj“ o prikupljanju potpisa drugih stranaka koje izlaze na izbore predstaviti javnosti u predstojećim danima.

Lider PSG Sergej Trifunović je u istoj emisiji negirao implikacije da je vlast skupljala potpise podrške građana za taj pokret.

Trifunović je prethodno na Tviteru objavio prepisku sa neimenovanim izvorom koji je naveo da je članica Republičke izborne komisije iz DJB-a tražila izjave birača PSG-a.

Lider DJB-a rekao je i da je povećanjem broja odbornika na centralnim beogradskim opštinama, poput Vračara, ta stranka sprečena da prikupi dovoljan broj potpisa za učestvovanje na lokalnim izborima na tim mestima.

Govoreći o odluci da na izbore ipak izađe, iako je ranije zastupao stav da izbore treba bojkotovati, Radulović je rekao da je DJB odlučio da učestvuje na izborima zato što je „bojkot sredstvo, ne cilj“, a da je cilj trebao da bude delegitimizacija izbornog procesa.

„Bili smo uz bojkot dok on nije počeo da se raspada… Cilj bi mogao da se postigne da je cela opozicija, Savez za Srbiju, PSG, DJB bojkotovali izbore. Tada bi izlaznost bila ispod 40 odsto. Bojkot je izgubio smisao obzirom da ne može da postigne cilj. Ja razumem ljude koji žele“, rekao je Radulović.

On je dodao i da su svi izbori u poslednjih 30 godina bili nelegitimni, da je na svakom bilo neregularnosti, a da nijedna vlast nije uradila ništa povodom toga, na primer sredjivanjem biračkih spiskova.

Trifunović je večeras  navode lidera Pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića da je vladajuća Srpska napredna stranka prikupljala potpise za PSG, odbacio kao „laži“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari