SRS: Novosađanima dosta obećanja o socijalno odgovornoj politici 1Foto: BETA/DRAGAN GOJIC/MO)

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da je Novosađanima dosta obećanja o socijalno odgovornoj politici i da socijalne mere i podsticaji iz budžeta za najugroženije slojeve, ne smeju da se svedu na pisma penzionerima i „par hiljada dinara pomoći, po pravilu, predizbore“.

Odbornica Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Novog Sada Marina Nedeljković kazala je da se vlast seti onih kojima je pomoć najpotrebnija, kako je navela, „po pravilu, pred izbore“.

„Tih par meseci ćete na sve strane videti pakete pomoći, dodatna socijalna izdvajanja za penzionere i one koji žive u najtežim uslovima, a niko neće govoriti o tome da su penzije protivustavno smanjene, da se trudnice otpuštaju sa radnih mesta, da majke na porodiljskom ostaju bez posla“, kazala je ona.

Dodala je da su potrebne nove mere za rešavanje stambenog pitanja mladih bračnih parova, ali i „svih onih koji sa ovim problemom ne mogu sami da se izbore“.

„Vlast je pokazala da nije zainteresovana da stvori dugotrajan i, održiv sistem socijalne politike na lokalu, već samo i iskuljučivo kako da manipulacijom sa osnovnim životnim potrebama najugroženijih slojeva obezbedi što veći broj glasova na izborima“, navela je Nedeljković.

Ona je dodala da se Srpska radikalna stranka se zalaže za maksimalno povećanje socijalnih izdvajanja iz budžeta za najugorženije kategorije stanovništva, poput trudnica, višečlanih porodica, penzionera, prognanihlica, porodica palih boraca i osoba sa invaliditetom.

„Smatramo da je potrebno, na nivou Grada Novog Sada, udvostručiti pomoć iz budžeta u porodicama u kojima se rodi prvo dete, ali i uvesti posebnu meru koja će omogućiti izdvajanja iz budžeta porodicama u kojima se rodi treće i svako naredno dete“,rekla je Nedeljković.

Dodala je da ništa manje nije bitno ni pitanje finansiranja veštački potpomognutog procesa oplodnje, bez obzira na starosnu granicu i broj pokušaja, kao i pomoći mladim bračnim parovima za kupovinu kuće sa okućnicom u prigradskim naseljima, za šta se, kako je navela, radikali već godinama u Skupštini Grada Novog Sada zalažu.

SRS: Poljoprivrednicima dati subvencije za gorivo i obezbediti siguran plasman njihovih proizvoda

Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za poslanika Miljan Damjanović izjavio je danas da se ta stranka zalaže da se svim poljoprivrednicima daju subvencije za gorivo i da se obezbedi siguran plasman njihovih proizvoda.

Navodeći da je SRS „jedina dosledna u stavu da srpski seljak zaslužuje ozbiljnu brigu i pomoć države“, Damjanović je ocenio da poljoprivrednik mora znati cenu gotovog proizvoda pre setve.

„Obezbedićemo subvencije za gorivo svim poljoprivrednicima a kako bi život na selu bio pristojniji, akcenat ćemo staviti na rešavanje problema sa lokalnim putevima, vodovodom i kanalizacijom“, naveo je Damjanović a prenela Srpska radikalna stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari