Stanković: Samo ujedinjena opozicija može da se suprostavi autokratskoj vlasti! 1Foto: V.T.

Miodrag Stanković, donedavni lider niških demokrata, koji će biti opozicioni odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini grada Niša izjavio je da samo “ujedinjena, jedinstvena opozicija može da se suprostavi autokratskoj vlasti”.

– Ujedinjena opozicija Srbije može i mora da ima svog kandidata za predsednika Srbije. Verujem da svi zajedno možemo pobedimo, a za pobedu je neophodna borba! Tako nas je učio i Zoran Đinđić-rekao je Stanković.

On je podsetio da mnoge opozicione organizacije u Nišu nisu prešle cenzus na lokalnim izborima koji su održani 21. juna.

-Uspeli smo da ostvarimo treći po snazi rezultat za gradski parlament, i drugi po snazi u jednoj gradskoj opštini Naša koalicija će se boriti neprestano za ono što je minimum jednog demokratskoj društva, a to su ravnopravni i fer uslovi na izborima-rekao je Stanković.

On je ocenio da su izborni uslovi bili potpuno neravnopravni zbog funkcionerske kampanje na svim nivoima, zloupotrebe javnih resursa, nepristupačnosti medijima ali i zbog virusa korone, i dodao da Nišlije koje nisu zadovoljne stanjem u Nišu i Srbiji sada imaju svoje predstavnike.

-Zato smo učestvovali na izborima. Trebalo je prvo imati hrabrost učestvovati a potom i snage izboriti se sa teškim uslovima u kampanji. Onima koji su osvojili dovoljno glasova za izborni cenzus i koji će imati predstavnike u Skupštini Grada Niša, poručujem da nas sa prvim skupštinskim zasedanjem očekuje beskompromisna borba za građanski, evropski, demokratski Niš i Srbiju-kazao je Stanković.

Koalicija “ Niš, moj grada” osvojila je četiri mandata u Skupštini grada Niša. Koalicijia oko SNS uspela je da osvoji 47 od ukupno 61 odborničkog mandata, SPS-JS  šest, SPAS-a Aleksandra Šapića (tri) i Ruske stranke (jedan).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari