Tadić: Vučić je uspeo da uništi politički život u Srbiji, ovi rezultati nisu normalni 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je večeras da rezultati današnjih parlamentarnih izbora svedoče o tome da je aktuelni predsednik Aleksandar Vučić „uništio politički život“ u zemlji.

„Rezultati svedoče o tome da je Vučić u potpunosti uništio političku strukturu Srbije… Nije normalno da jedna stranka u zemlji ima 62 odsto – to prosto nije normalno i svedoči o stanju u kojem se Srbija nalazi“, rekao je Tadić za televiziju N1.

On je rekao da činjenica da jedna stranka ima 62 odsto, sledeća oko deset i da u parlament ulazi samo još jedna stranka sa četiri odsto podrške, govori o tome kako je Vučić koncipirao „politički život, rad parlamenta, medijsku sferu i inženjering nad ljudskim dušama“.

Tadić je rekao da je pitanje koliko je ljudi zapravo izašlo na izbore, i da li je „ubrzavanje“ broja izašlih u poslednja dva sata svedočanstvo da je Vučić „nacimavao“ rezultat da bi imao potreban legitimitet.

On je rekao da opozicija sada mora ozbiljno da razmisli šta da radi pred predstojeće izbore, jer zbog bojkota postoji opasnost da infrastruktura opozicije na lokalu „može da ode drugde“, bez čega bi bilo jako teško da se organizuje svaka naredna kampanja.

„Sada će opozicija morati da rešava taj problem… Jedino rešenje je da se formira nova organizacija, od jedne ili dve postojeće, i da se pravi nova infrastruktura i da se pridobiju ljudi, da se prikupi 18.000 kontrolora, obučenih i hrabrih, da vam ne bi pokrali izbore“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari