VOICE: Zavetnik koji je opljačkao rođaku na listi SPS u Bečeju 1Foto: Logo

Saša Dimitrijević, poverenik za Bečej Srpske stranke Zavetnici koji je bio osuđen na godinu dana zatvora jer je orobio svoju tetku za 40.000 franaka, nalazi se na listi Socijalističke partije Srbije (SPS) u Bečeju, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

„Lokalni SPS u Bečeju predao je listu za izbore na koje, prema najavi tamošnjeg čelnika Vojislava Blažina, izlazi samostalno. Međutim, na listi za lokalne izbore su među pripadnicima ove barem ‘na papiru’ po ideologiji levičarske stranke i pripadnici ekstremne desnice – Srpske stranke Zavetnici, na čelu s poverenikom za Bečej, Sašom Dimitrijevićem“, navodi VOICE.

Jedan od socijalista u Bečeju, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da ne samo da su Zavetnici na listi SPS-a, nego se to javno nigde ne prikazuje.

„Krije se od članstva i simpatizera da se sarađuje sa ultranacionalistima kojih ima više na listi“, kazao je taj SPS-ovac.

Saša Dimitrijević u Osnovnom sudu u Novom Sadu u novembru 2013. osuđen je na godinu dana zatvora, jer je rođaki – rođenoj sestri njegovog dede – ukrao 40.000 švajcarskih franaka.

Na sudu se branio da su to bile pare koje mu je navodno ostavio deda, dok je žena tvrdila, a i sudski je ustanovljeno, da je to bila njena i ušteđevina njenog supruga, piše VOICE.

Nakon isteka pet godina od izdržavanja kazne, nema formalnih ograničenja da osoba bude na izbornoj listi, podseća se u tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari