Vukadinović: Izbori u junu su ulje na vatru 1Đorđe Vukadinović Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Samostalni poslanik Đorđe Vukadinović izjavio je danas da bi izbore trebalo odložiti za prvu polovinu oktobra, jer će se, ako oni budu održani u junu, tenzije u društvu samo povećati i „doliti ulje na vatru“.

Vukadinović je, na konferenciji za novinare u Skupštini, rekao da je zato zvanično predao predlog o tome da izborne radnje krenu od 30. avgusta, kako bi se do tada ostvario „politički i mentalni reset, da se stvari koliko – toliko dovedu u normalu“.

Forsiranje izbora 21. juna je neka vrsta prisiljavanja. Izjave zdravstvenih stručnjaka i struke idu u pravcu toga da je to sporno. I oni izražavaju skepsu prema izubornoj kampanji, pa i samom datumu izbora, naveo je on.

Prema oceni Vukadinovića, scene proteklih dana ispred Skupštine samo su ilustracija „vrha ledenog brega i društvene patologije koja postoji i u koju Srbija srlja“. On je pozvao sve aktere da se ne ponašaju kao ovnovi na brvnu, na šta najčešće politička scena u Srbiji liči, jer je „politička situacija još opasnija i zaraznija nego epidemiološka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari