Janko Veselinović: I u Srbiji i u Avganistanu radikali su isti 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Radikali su ostali radikali. I u Srbiji i u Avganistanu radikali su isti.

To kaže za Danas Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret, povodom izjave srpskog predsednika Aleksandra Vučića da „talibani imaju mnogo pristojniji rečnik od mnogih naših političara“.

Veselinović tvrdi:“Tamo se zovu talibani, ovde SNS, ranije SRS. Ubijali su, palili, silovali, pljačkali… Uništavaju političke protivnike“.

-Razlika je u oblačenju. Talibani imaju neke druge krojače. Talibani imaju crni turban, SRS je imao paravojsku sa kapama i na njima mrtvačke glave, konstatuje naš sagovornik.

Govoreći na istu temu, Bojan Pajtić, bivši predsednik Demokratske stranke, navodi za naš list:“Uopšte me ne čudi da su aktuelnom Predsedniku Srbije draži talibani od mnogih državljana zemlje na čijem je čelu“.

-Mnogo je sličnosti između Aleksandra Vučića i talibana. Drugo – i odnos prema ženama im je sličan. Talibani svoje žene kamenuju javno, a on se zalaže da muškarci mogu da tuku koga hoće, ali u svojoj kući. Talibani svoje žene ne puštaju u grad, a on svoju pusti samo kada oceni da je prikladan datum. Princip je isti, sve su ostalo nijanse, poručuje Pajtić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari