Jedan tim: Izbori u Lučanima nisu bili fer, sledi agonija 1Foto: Facebook/Grupa Građana Jedan Tim

Grupa građana „Jedan tim“, koja je na lokalnim izborima u Lučanima osvojila dva odbornička mandata, saopštila je danas da ti izbori „nisu bili fer“ i da sledi „agonija u Lučanima“.

Grupa građana je u prošlom sazivu Skupštine Lučana imala četiri odbornička mandata i nastupala je kao opozicija.

„Pravila ‘fer pleja’ nalažu da se nakon izbora čestita pobedniku, pozdrave učesnici i da se život u zajednici nastavi dalje u uverenju da je narod birao i izabrao ono što je najbolje za njega. Mi to nećemo učiniti jer niti su bili fer uslovi, niti se osećamo poraženo, a svakako ne mislimo da su građani slobodno i demokratski izabrali najbolje za opštinu“, navodi se u saopštenju grupe građana „Jedan tim“.

Grupa građana ističe da ne zna da li na izbornim rezultatima u Lučanima treba da čestita predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za koga kažu da je „možda bio kandidat za predsednika opštine“, ili opštinama Pančevo, Vršac, Šid, Kosovska Mitrovica i drugima za koje smatraju da „svakako imaju zasluge za izborni rezultat“.

„Desilo se upravo ono na šta smo ukazivali sve vreme građanima, bili smo dnevna pompezna vest, običan procenat za jedno veče, a ono što nam je ostalo može se porediti sa Gučom kada prođe Sabor trubača i ode ringišpil“, navodi se u saopštenju grupe građana.

Dodaje se da grupa građana „Jedan tim“ zna i šta dalje sledi.

„Sledi agonija, opet podela u vladajućoj stranci čiji ćemo taoci biti naredne četiri godine, nefunkcionalnost i nesaradnja nosilaca vlasti, lokalni parlament još poslušniji i nestručniji“, navodi se u saopštenju.

Ta grupa najavila je da pod takvim okolnostima više neće učestvovati na izborima, dok se ne obezbedi minimum uslova, a prvi i najvažniji uslov prema njihovoj oceni je tajnost glasanja.

Na lokalni izborima u Lučanima, koji su održani 16. decembra najviše glasova dobila je lista Srpske napredne stranke (SNS) koja je osvojila 27 od ukupno 35 odborničkih mandata.

Lista Saveza za Srbiju osvojila je četiri odbornička mandata, dok su Grupa građana „Jedan tim“ i koalicija Socijalističke partije Srbije (SPS) i Bolje Srbije osvojili po dva mandata.

Na prošlim, vanrednim lokalnim izborima u Lučanima 2014. godine, SNS je osvojila 24 mandata, Nova Srbija sedam, SPS i Dveri po pet, a Grupa gradjana „Jedan tim“ četiri.

Lokalna Skupština u Lučanima je u prošlom sazivu imala 45 odborničkih mandata, dok je na poslednjim izborima 16. decembra broj odbornika u Skupštini smanjen na 35.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari