Jeremić: Izgradnja boljeg sistema u Srbiji nemoguća bez pomoći dijaspore 1

Narodna stranka osnovala je odbor u Čikagu, prvi odbor te partije u dijaspori i prvi takav odbor među svim strankama koje deluju u Srbiji. Osnivačkoj skupštini prisustvovali su predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i generalni sekretar Stefan Jovanović.

Jeremić je tom prilikom poručio da izgradnja drugačijeg i boljeg sistema u Srbiji neće biti moguća bez znanja, veza i potencijala naše dijaspore.

– Misija Narodne stranke je da, nakon što vladajući nenarodni režim pošalje u istoriju, izgradi korenito drugačiji sistem i da omogući da svi koji i dalje žive u Srbiji ne moraju da razmišljaju kako da odu trbuhom za kruhom – istakao je Jeremić.

On je naveo da Srbiju, prvenstveno zbog loše vlasti, pogađa „biološki odliv nezapamćenih razmera“, jer se u inostranstvo godišnje iseli više od 70.000 ljudi, uglavnom obrazovanih i radno sposobnih, i dodao da ta pošast pogađa i druge države u regionu, ali Srbiju verovatno najteže.

Jeremić je kazao da je Narodna stranka osnovana sa idejom da objedini sve što je zdravo – i nacionalno i građansko, i tradicionalno i progresivno – kako bi došlo do pozitivnih promena u Srbiji.

– Danas je u Srbiji na vlasti nenarodni režim, a Narodna stranka je njegova sušta suprotnost – naveo je Jeremić.

On je kazao da režim u Srbiji ciljano urušava tradicionalne vrednosti srpskog naroda na račun „vrednosti učesnika rijaliti programa“, kao i da planira da kosovski problem reši „razgraničenjem“, odnosno da se Srbija trajno i nepovratno „razgraniči“ od teritorije Kosova i Metohije.

– Vlast prećutkuje da se ove godine obeležava jubilej kojim se malo ko u Evropi može pohvaliti – 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. Režim se prema tome odnosi sa dubokim podozrenjem, imajući u vidu svoj plan da ove godine sprovede razgraničenje, a crkva je jasno saopštila da se tome protivi. Danas se u Srbiji na televiziji mogu gledati utakmice, rijaliti programi i kampanja Aleksandra Vučića, ali nigde se ne može čuti i videti da SPC obeležava 800 godina postojanja – ukazao je Jeremić.

Inače, za predsednika Odbora Narodne stranke Čikago izabran je Nenad Đorđević, a za potpredsednike Nemanja Đurđevac i Ivana Popratnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari