Jeremić: Milenijum tim se bogati na račun naroda, tajni dokument EPS-a neoboriv dokaz 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se kompanija „Milenijum tim“, koja je „bliska vlasti“, bogati na račun građana i da za to postoji „neoboriv dokaz“ i da će istina morati da izađe na videlo, a da će Narodna stranka istrajati dok se to ne dogodi.  

„Država je prvo pozvala sve poljoprivrednike u Srbiji da se prijave za dovođenje električne energije na svoja polja, a zatim je to internom instrukricijom Elektroprivrede Srbije (EPS) onemogućila svima, osim u tri opštine, među kojima je i teritorija sela Vinarce kod Leskovca, gde je ’Milenijum tim’ planira da zasadi 700 hektara vinograda“, rekao je Jeremić za Newsmax Adria.

Jeremić je pokazao poziv Ministarstva poljoprivrede svim poljoprivrednicima u Srbiji da se prijave za dovođenje struje na polja EPS-a, kao i internu instrukciju EPS-a svojim podružnicama u kojem se izričito navodi da budu odbijeni svi zahtevi, osim u selu Vinarce i u opštinama Varvarin i Žitorađa.

„Ovi papiri su dokaz ’crno na belo’. Institucije u Srbiji su zarobljene i to nije nikakva novost, ali kada politički istrajete na tome da istina mora da izađe na videlo, tada se ipak neki predmeti zavedu u institucijama u kojima se oni više ne mogu izbrisati“, naveo je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari