Jeremić: Narodna stranka i Savez za Srbiju nisu organizatori protesta ali im pomažu 1Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Narodna stranka i Savez za Srbiju nisu organizatori protesta „Stop krvavim košuljama“ i „Jedan od milion“, ali im pomažu i pružaju logistiku, izjavio je predsednik Narodne Vuk Jeremić.

On je za Blic od nedelje, 30. decembra rekao da su to graĐanski protesti protiv „sveopšte nenormalnosti“, i nepravde u društvu i da su svi na njih dobrodošli.

„Za druge ne znam, ali ja se nimalo ne stidim što sa suprugom i prijateljima šetam svake subote“, rekao je Jeremić.

Upitan da li bi odluka o napuštanju parlamenta za koju se on zalaže, bila mač sa dve oštrice jer tamo još jedino može da se čuje opozicija, on je rekao da je vlast „primitivnom i besramnom“ procedurom u potpunosti obesmislila skupštinsku raspravu i da se ono što se tamo dešava sadržinski bitno ne razlikuje od rijaliti emisija „Parovi“ ili „Farma“.

„U tome ne treba učestvovati i založiću se da to postane i zajednički stav Saveza za Srbiju“, kazao je Jeremić.

Govoreći o izborima, on je kazao da na njih ne treba pristajati sve dok se ne uspostavi minimum fer i poštenih uslova.

„Trenutno smo miljama daleko od toga“, dodao je on.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, on je ponovio da se ne sme priznati nezavisnost Kosovo nikada, ni pod kakvim okolnostima, niti za bilo kakvu nadoknadu.

„Niko na tako nešto nema pravo, niti bi bilo gde na svetu neko zdrave svesti tako nešto prihvatio. Postoji sijaset alternativnih rešenja, do kojih je moguće doći uz malo dobre volje i pod uslovom da pregovaraju ljudi koji nisu ucenjeni svojim nedelima iz prošlosti“, kazao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari