Još jedno ime zloupotrebljeno za podršku Vučiću 1foto FoNet Božana Pavlica

Još jedna javna ličnost sa spiska „potpisnika“ peticije za „odbranu ugleda“ predsednika Aleksandra Vučića tražila je da bude uklonjena sa ove liste jer nije dala potpis niti saglasnost da se njeno ime nađe na ovom spisku, saznaje Danas.

Onlajn peticija koju je pokrenuo Institut za političko umrežavanje, sa ciljem podrške predsedniku Vučiću „u borbi protiv medijskog rata koji se vodi protiv njega“ za sada broji više od 550 potpisa ali bilo bi ih možda i više da pojedinci nisu prijavili zloupotrebu njihovog imena i tražili da budu uklonjeni sa spiska.

Posle Vanje Bulića, Milovana Drecuna i pojedinih članova SPS, na zloupotrebu imena u peticiji podrške Vučiću, požalila se još jedna javna ličnost.

Naime, ime jedne od javnih ličnosti iz sveta kulture bilo je na ovom spisku, ali nakon žalbe koju je ta osoba uputila Institutu za političko umrežavanje, obrisana je sa spiska potpisnika. Osoba, čije je ime poznato redakciji ali ne želi javno da komentariše peticiju „jer ne zna o čemu se radi i ništa nije potpisala“ obratila se i portalu Danas kako bi njeno ime bilo uklonjeno sa spiska koji je Danas preneo sa sajta pomenutog Instituta.

Kao što su mediji ranije preneli, takav je bio slučaj sa novinarom i piscem Vanjom Bulićem, koji se prvi po objavljivanju peticije oglasio i naveo da ništa nije potpisao, te je njegovo ime uklonjeno sa spiska.

Ubrzo posle toga i narodni poslanik SNS Milovan Drecun, za Danas je rekao da nije „ništa potpisao“ ali njegovo ime je ostalo na spisku do danas.

Na nedozvoljeno korišćenje imena i prezimena, kako je Danas nezvanično saznao, žalili su se i pojedini članovi Socijalističke partije Srbije, ali kako nam je rečeno „to je rešeno unutar te stranke“.

Među potpisnicima peticije su mahom ljudi iz sveta estrade, direktori javnih preduzeća, predsednici opština i drugi funkcioneri kao i narodni poslanici. Spisak se proširuje svakoga dana, ali sporije nego što je to bio slučaj sa nekim prethodnim proglasima podrške Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci, kao što su onaj od 650 javnih ličnosti iz 2017. godine, ili onaj od 1000 javnih ličnosti iz 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari