Jovanović (DSS): Razgovori vlasti i opozicije prilika da počne da se uspostavlja kultura dijaloga 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da su razgovori između vlasti i opozicije, koji su počeli prošle nedelje, „dobra prilika da konačno počne da se uspostavlja kultura dijaloga“ i da dođe do pomaka u funkcionisanju demokratije u Srbiji.

„Bez kulture dijaloga nećemo biti u stanju da postignemo ono najvažnije – a to je konsenzus o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima. Ulog ovih razgovora je utoliko veći, mnogo veći, nego što se mnogima čini“, naglasio je Jovanović u inrterjuu za Alo, prenela je danas DSS.

Na pitanje da li je za spajanje vanrednih parlamentarnih izbora i za uvođenje stepenastog cenzusa, Jovanović je rekao da „ne treba razvodnjavati razgovore o demokratskim uslovima za izbore pričama i idejama koje se tiču izbornog sistema i koje predstavljaju političko pitanje“.

„Promena izbornih pravila za svake izbore ne bi predstavljala dobru i prihvatljivu praksu. Ona bi bila još manje prihvatljiva u slučaju pooštravanja postojećih pravila“, zaključio je predsednik DSS-a.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Jovanović (DSS): Razgovori vlasti i opozicije prilika da počne da se uspostavlja kultura dijaloga”

  1. Neverovatno je koliko ovaj lik dobija.medijskog prostora ??? Dokle ??

  2. Kako vas nije sramota. Deo rečenice… „prilika da počne da se uspostavlja kultura dijaloga“ je skanadalozna. 2021. godina, a vi pričate o početku dijaloga, a to boze ste neki intelektualci. Propustili ste vi SVI priliku još pre 20 godina. Sramota je čime se vi zadovoljavate.

  3. Da li u Srbiji postoji neko pismen koji veruje da je DSS opozicija.Čovek daje intervju „listu“ alo,gostuje na pinku,hepiju,na sva usta hvali kupovinu Ruskih muzejskih eksponata koji se zovu avioni,tenkovi,raketni sistemi,propagira vraćanje vojnog roka itd.Sve je uzaludno nema cenzusa koji DSS može da pređe.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.