Jovanović (LDP): Izjave zvaničnika Srbije nisu mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore 1Čedomir Jovanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da se izjave zvaničnika Srbije ne mogu okarakterisati kao mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore.

„Ako nekome nije potrebna nestabilna Crna Gora i još jedan srpski nacionalni problem onda je to predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji za vratom ima Kosovo, Republiku Srpsku i pre svega Srbiju koja je uzrok svih tih problema pod kojima mi sada posrćemo i vučemo sve oko nas“, ocenio je Jovanović za Radio Crnu Goru, saopštila je LDP.

Govoreći o tome da li je Srbiji „mesto na Zapadu ili Istoku“, rekao je joj „nikada nije bilo mesto na Istoku.., niti je Istok želi kraj sebe“.

Odgvarajući na pitanje da li je „u Srbiji moćnija crkva ili država“, Jovanović je rekao da su svi u Srbiji „kilavi, pa su zato agresivni“.

„Na čemu se zasniva moć naše crkve? Koga je ona to zaštitila? Na koji način? Gde je bila ta moć tokom Bljeska i Oluje? Gde je u Bosni bila ta moć? Gde je na Kosovu ta moć? Na čemu se zasniva ta moć? Na glupoj pretpostavci da je Kosovo srce Srbije? Koštunica je dobio 2008. godine odgovor na to šta je srce Srbije“, kazao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari