Jovanović: Ne brine Šešelj, već tišina 1Foto: twitter/ Ceda_Jovanovic

Za mene je mnogo važnije to što je festival Mirdita otvoren i ne brine me Šešelj, koji je marginalna pojava, brine me tišina koja festival prati koja je posledica velike nemoći i iscrpljenosti i činjenice da ni nakon 30 godina nesreće koju živimo nismo sveli račune, izajavio je lider Liberalno demokratske parije (LDP) Čedomir Jovanović.

Šešelj je marginalna pojava danas u našem društvu. Ne treba mu povlađivati, on samo pokušava da skrene pažnju na sebe. Taj jadni skup stotinak nesrećnika je logičan epilog te nenormalne politike koju su oni vodili 30 godina, ocenio je Jovanović.

Mene mnogo više brine tišina koja ovaj festival prati. Ona nije posledica nezainteresovanosti našeg društva, nego velike nemoći i iscrpljenosti i činjenice da ni nakon 30 godina nesreće koju živimo nismo sveli račune. Nismo to uradili sa Bosnom i Hercegovinom, sa Hrvatskom, niti sami sa sobom. Nismo postavili pitanje zašto nam se sve to desilo, istakao je Jovanović.

I tome i bih posvetio mnogo više pažnje, a Šešelja, kako je rekao, treba ignorisati. On je na mestu koje zaslužuje – na društvenoj margini – koji jedino incidentima skreće pažnju na sebe.

On nije problem Mirdite. Problem, kada govorimo o Mirditi, je ta tišina koja je prisutna. Ona je posledica i predrasuda, i nemoći, i nerazumevanja ovog vremena, ocenio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari