Jovanović: Protesti ponovo masovni kada se krene u kampanju za bojkot izbora 1Nikola Jovanović Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da će se protesti u Beogradu i širom Srbije omasoviti kada opozicija krene u zajedničku kampanju bojkota izbora.

„Time će protesti dobiti puni smisao i novi elan. Ideja otpora ovom ludilu i ovakvom korumpiranom sistemu je noseća ideja, a onda idemo ka tome da ’izborni dan’ bude kulminacija istinske volje naroda, koja će se manifestovati izlaskom ljudi na ulice. To će biti pravi glas naroda, umesto da nas neko tera da ubacujemo glasove u ćoravu kutiju i da učestvujemo u Vučićevom igrokazu – lažnim izborima“, rekao je Jovanović u intervjuu portalu Direktno, a prenosi Narodna stranka.

Jovanović je istakao da u najvećoj opozicionoj grupaciji, Savezu za Srbiju, postoji konsenzus da bi izbore trebalo bojkotovati, i naveo da vaninstitucionalna borba nije samo uvod u borbu za poštene izbore, već je to „preduslov za promenu kompletnog sistema, što je naš krajnji cilj“.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da se stvara politički front za bojkot koji u narednim nedeljama i  mesecima mora postati „društveni front otpora ovom ludilu i korumpiranom sistemu“, i dodao će taj front, pored opozicionih stranaka, činiti i svi koji su podržali bojkot – ugledni pojedinci, građanska udruženja i sindikati.

„Ako neke političke organizacije iz nekih sebičnih interesa i ličnih privilegija odluče da idu na lažne izbore, to ne može da pokvari ideju bojkota. Time će razotkriti sebe, pokazati da su im lične privilegije i fotelje važnije od opšteg interesa, a onda i ne zaslužuju da se zovu opozicija, ako mene pitate“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari