Jovanović sutra u Srebrenici 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Doći ću u Srebrenicu jer osećam duboku ljudsku potrebu da budem tamo 11. jula, to nije samo moja obaveza kao političara, već kao čoveka i roditelja, izjavio je danas predsednik Liberalno demokratske stranke Čedomir Jovanović.

On je istakao da se ne smemo sklanjati pred onima koji bi želeli da nas vrate mržnji i ludilu koje nas je sve skupo koštalo.

Želim da verujem da je pred nama vreme kad će Srbija do kraja raskrstiti sa zločinačkom politikom koja u negiranju genocida ima svoj poslednji izraz, kao i da će raskrstiti sa zločincima koji su je sprovodili, istakao je Jovanović.

Jovanović je ocenio da jr Srebrenica naša sramota i greh. Sramota zvanične politike koja se se iz Beograda širila u najmračnijoj deceniji naše bliske prošlosti, i svestan sam da se zbog toga mnogi ne osećaju komforno.

Doći ću u Srebrenicu jer verujem da takve odnose možemo izgraditi, jer osećam duboku ljudsku potrebu da budem tamo 11. jula i jer se danas ne smemo sklanjati pred onima koji bi želeli opet da nas vrate mržnji i ludilu koje nas je sve tako skupo koštalo, dodao je Jovanović.

To nije samo moja obaveza kao jednog političara. To je moja obaveza kao čoveka i roditelja, da tamo budem 11. jula. To je najmanje što mogu da učinim, istakao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari