Jovanović: Vesić za svoje šarlatanstvo krivi „Danas“ 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda, Nikola Jovanović najoštrije je osudio verbalni napad zamenika gradonačelnika Gorana Vesića na naš list i glavnog urednika Dragoljuba Petrovića.

Jovanovićev odgovor zameniku gradonačelnika Beograda, Goranu Vesiću, prenosimo u celosti:

Naime, zameniku gradonačelnika se nije svideo tekst u „Danasu“ pod nazivom „Skupština zabranila plastične kese još prošlog septembra“, koji jasno ukazuje na apsurdnost Vesićeve najave da će takva odluka tek biti doneta na predstojećoj sednici Skupštine Beograda ovog avgusta. Zamenik gradonačelnika je na svom Fejsbuk nalogu okvalifikovao „Danas“ kao maliciozan i površan.

Mene je zbog citata u tom tekstu nazvao „glupim“. Takav način obraćanja svakako ne priliči gradskom funkcioneru i uvek više govori o onome ko je uvredu izrekao nego o onome koga je hteo da uvredi. Neka to služi na čast Vesiću i Srpskoj naprednoj stranci, koju predstavlja.

Mnogo veći problem je Vesićev napad na slobodno i profesionalno novinarstvo, a najveći problem je njegova nekompetentnost i šarlatanstvo u vođenju grada.

Naime, želim još jednom da potvrdim da su navodi u tekstu „Danasa“ tačni, odnosno da je Skupština Beograda već donela odluku o zabrani plastičnih kesa 25. septembra 2018. godine.

Vesićevi navodi u objavi na Fejsbuku da je taj akt bio „deklarativnog karaktera“ su potpuno neistiniti. Skupština je donela odluku, a ne deklaraciju, koja jasno propisuje u članu 3: „Trgovci su dužni da izbace iz upotrebe plastične kese“. 

Vesić dalje navodi da „nema odluke bez kaznenih odredbi“. Međutim, u članu 8. Odluke iz septembra prošle godine upravo se vrlo precizno navode kaznene odrede. 

U pitanju je, dakle, gradska Odluka, obavezujuća, sa predviđenim kaznenim merama i rokom stupanja na snagu. Predlagač Odluke je Gradsko veće, u kojem gospodin Vesić vedri i oblači.

Postavljam pitanje gospodinu Vesiću, ko je ovde „glup“? 

Da li je moguće da neko ko formalno predlaže odluke gradskoj skupštini ne zna šta je predložio i šta je skupština usvojila? Da li je normalno da neko sa toliko malo znanja i dužine memorije obavlja najviše funkcije u našoj prestonici? 

I naposletku, da li je moralno da neko ko je uhvaćen u gruboj grešci vređa dnevni list koji je sve tačno opisao, kao i šefa najveće odborničke grupe koji samo radi svoj posao i ukazuje na nekompetentnost zamenika gradonačelnika?

Moguće je da je zamenika gradonačelnika uzrujalo što sam ga tim povodom nazvao i šarlatanom. Posle njegovog amaterskog demantija, mogu samo da potvrdim da reč „šarlatan“ zaista najbolje opisuje njegov lik i delo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari