Kladovo: Naprednjacima 18 od 28 odborničkih mesta, ispod cenzusa SRS 1Foto: Epa (arhivska fotografija)

Po prvim preliminarnim rezultatima, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je na vanrednim lokalnim izborima u Kladovu 61,33 odsto glasova birača, i imaće 18 od 28 odborničkih mesta, dok je ispod cenzusa ostala Srpska radikalna stranka (SRS) sa 2,77 odsto glasova, saznaje danas agencija Beta.

Cenzus su, po nezvaničnim podacima, prešli i socijalisti sa 29,39 odsto glasova ili osam odborničkih mesta, kao i Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), kojoj su na osnovu 5,25 odsto glasova pripala dva odbornička mandata. Jučerašnje izbore u Kladovu je obeležio veliki broj nevažećih listića i mala izlaznost.

Od 9.710 upotrebljenih glasačkih listića nevažeća su bila 1.423. Pravo glasa u Kladovu je imalo 22.363 glasača, a na birališta je izašlo 43,55 odsto.
Na vanrednim lokalnim izborima u Kladovu za 28 mesta u lokalnoj Skupštini nadmetale su se izborne liste „Aleksandar Vučić – zato što volimo Kladovo“, „Ivica Dačić SPS – Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma“, „Milan Krkobabić – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Kladovo je Srbija“ i lista „Dr Vojislav Šešelj – SRS“.

Savez za Srbiju bojkotovao je vanredne lokalne izbore u Kladovu navodeći da su „veštački izazvani i nezakonito raspisani“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari