Kladovo: U lokalnom parlamentu SNS, SPS i grupa građana „Pokret za Kladovo – dr Borislav Petrović“ 1Foto: J. B. K.

Na osnovu preliminarnih rezultata vanrednih lokalnih izbora u kladovskom lokalnom parlmanetu u novom sazovu biće odbornici sa tri od pet izbornih lista koje su učestvovale na izborima. Kladovski naprednjaci obezbedili su 14 mandata, grupa građana „Pokret za Kladovo – dr Borislav Petrović“ devet, a socijalisti. pet.

Najviše glasova osvojila je  lista „Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve “ koja je dobila podršku 5.063 ili  44,92  odsto građana, što je naprednjacima donelo 14 od ukupno 28 mandata koliko broji opštinska Skupština u Kladovu.

Izborna lista  grupe građana „Pokret za Kladovo – dr Borislav Petrović“, koja je prvi put učestvovala na lokalnim izborima, osvojila je  3.293  glasa ili  29,22 odsto, a time i devet  odbornička mandata.

Treća lista koja je glasovima birača kladovske opštine obezbedila mandate u opštinskoj Skupštini je lista „Ivica Dačić -Premijer Srbije“  koja je dobila poverenje 2.086 birača ili 18,51 odsto izašlih glasača, što je dovoljno za pet mandata u lokalnom parlamentu.

Ispod crte ostali su manjinska lista „Vlaška narodna stranka – dr Dragiša Kostandinović-Trajan“ sa 1,84 odsto osvojenih glasova i lista  „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ sa manje od jednog procenta osvojenih glasova.

Na osnovu  prvih preliminarnih rezultata na lokalnim izborima u opštini Kladovo juče je glasalo 11.279 birača ili 52,92 odsto odsto od 21.668 građana upisanih u birački spisak.

Nevažećih je bilo 387 glasačkih listića.

Prema preliminarnim rezultatima na predsedničkim i parlamentarnim izborima u opštini  Kladovo glasalo je 11.278 birača ili 52 odsto od 21.314 građana upisanih u birački spisak.

Kladovljani su na predsedničkim izborima najviše glasova  dali Aleksandru Vučiću –  71,37 odsto, a za Zdravka Ponoša glasalo je 11,79 odsto izašlih birača.

Kada su u pitanju parlamentarni izbori, najviše glasova u Kladovu osvojila je izborna lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ – 56,78 odsto, za izbornu listu „Ivica Dačić-Premijer Srbije“ glasalo je 15,55 odsto, a  trećeplasirana  je izborna lista Ujedinjeni za pobedu Srbije -Marinika Tepić  sa 8,58 odsto osvojenih glasova.

Prema informacijama iz  Izborne komisije  opštine Kladovo na biračkim mestima nisu uočene nepravilnosti koje su mogle da utiču  na tok i krajnji ishod izbornog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari