Komšić: Nadam se da Hrvatska nije prešla crvenu liniju 1Foto: EPA/BRENDAN MCDERMID

Navode pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susedne Hrvatske u aktivnosti koje duboko ulaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imati će jako ozbiljne implikacije, izjavio je Željko Komšić, član predsedništva BiH.

Kako se navodi u saopštenju “samo loše informisan i neupućen posmatrač može pomisliti da se u današnjem svetu diplomate isključivo bave „razvojem i unapeđenjem diplomatskih odnosa“. Međutim, i u tim aktivnostima postoji precizno povučena crvena linija koja se ne sme prelaziti”.

On je ocenio da današnje pojavljivanje premijera Hrvatske Plenkovića, gde je organizovan “tzv. političko-naučni skup na temu izmena Ustava Bosne i Hercegovine, još uvek nije prelazak te crvene linije, iako demonstrira veliki nedostatak kućnog vaspitanja”. 

Od nadležnih sigurnosno – obavještajnih agencija Bosne i Hercegovine zatražena je provera navoda o pokušaju prikazivanja BiH kao „regionalne baze terorista“. Ako se ti navodi potvrde kao osnovani, BiH će bez oklevanja poduzeti mere koje su predviđene u takvim situacijama, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari