Kordon policije razdvojio pristalice Pokreta 381 od Srpske desnice Miše Vacića 1Foto: Tviter/Saša Janković

Ispred zgrade na Adrićevom vencu u Beogradu, gde se nalazi sedište predsednika Srbije, kordon policije razdvojio je pristalice Pokreta 381 koje je predvodio Dejan Bulatović i pripadnike Pokreta desnice sa Simom Spasićem i Mišom Vacićem na čelu.

Pripadnici desnice su uzvikvali „Vi ste prošlost i propast Srbije“ dok su pripadnici Pokreta 381, koje predvodi pokret Slobodnih građana, pokušali da predsedniku Srbije kao i svakog petka postave pitanje.

Danas su nameravali da pitaju predsednika Aleksandra Vučića kako je moguće da se u Srbiji živi sa 200 evra i zašto je za njega Srbija zemlje jeftine radne snage.

Saša Janković, lider pokreta Slobodnih građana Srbije danas nije bio na skupu na Andrićevom vencu.

Predsednik Zelene ekološke partije – Zeleni Dejan Bulatović izjavio je da je glavno pitanje za predsednika Srbije Aleksandra Vučića dokle će dozvoliti da se Srbija deli i kada će zemlja biti slobodna da bi građani mogli slobodno da protestuju.

Bulatović je rekao da Vučić ne treba da se plaši građana i nije potrebno da ga čuvaju Spasić i Vacić, kao prošlog petka ili policija danas.

Mi imamo jasan pravac, građanska slobodna Srbija. Ne plašimo se Miše Vacića ili Spasića, mi ćemo nastaviti da dolazimo. Oni imaju plan da prvociraju, a mi ćemo se boriti, rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, vreme je da Vučić shvati da Srbiju vodi na pogrešan način, da se skloni sa te pozicije pre nego građane ugura u ambis.

Danas nas u Srbiji svađa sa Srbima, Vulin nas svađa sa svetom, doživećemo katastrofu, ocenio je Bulatović.

Važno je, smatra on, da građani uvide pravu, čistu, građansku Srbiju koja se ne plaši nikoga.

Orkestrirani napadi na Sašu Jankovića i sve nas iz Bloka 381 zaslužuju samo jedan odgovor – svi smo mi Saša Janković, rekao je Bulatović novinarima u Pionirskom parku.

Nećemo od toga odustati, uvek će biti taj ambis između nas, te proklete Srbije i građanske, čiste Srbije za koju se borimo, rekao je Bulatović.

Skup je završen bez incidenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari