Kossev: Britanski ambasador se povukao iz agencije nezadovoljan izborom Šalje 1Foto: Pixabay/Ronnyk

Ambasador Velike Britanije u Prištini Rori O’ Konel podneo je ostavku na mesto predsednika borda Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine nakon odluke kosovske skupštine da za predsednika sekretarijata te agencije imenuje Nasera Šalju, preneo je danas portal Kossev.

Portal je preneo saopštenje britanske ambasade u kom se navodi da je kosovska skupština imenovala kandidata koji ne ispunjava kriterijume za tu poziciju čime je „prekršen memorandum o saradnji sa ambasadom Velike Britanije ali i pokazan nedostatak političke volje za sprovođenje meritokratskih imenovanja“.

„Izražavamo žaljenje zbog odluke kosovske skupštine da ne imenuje jedinog kandidata koji je ispunjavao sve kriterijume, već kandidata koji se prema stručnoj oceni ne smatra podobnim za imenovanje“, navodi se u saopštenju ambasade.

Razočaranje odlukom Skupštine Kosova izrazio je i ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet, koji je na Tviter nalogu napisao da su poslanici pokazali da „više cene nepotizam nego imovinska prava građana Kosova“.

Kako je preneo portal Insajderi, Šalja se za poziciju predsednika sekretarijata Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine kandidovao i pre deset meseci ali tada nije dobio dovoljno glasova poslanika. Sada je njegov izbor podržala većina poslanika iako je imao dva protivkandidata za tu poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari