Kovač (SVM): Poslanici EP nam neće nuditi konkretna rešenja 1Foto: SVM

Elvira Kovač, poslanica Seveza vojvođanskih Mađara, izjavila je da posle video sastanka sa poslanicima Evopskog parlamenta (EP) u pripremnoj fazi međustranačkog dijaloga, da je razgovor bio otvoren, da su postavljena konkretna pitanja oko toka izborne kampanje, ali da evroparlamentarci neće nuditi konkretna rešenja.

Kovač je u Skupštini rekla da je SVM učestvovao i na prethodnom dijalogu i da su još tada usklađene neke preporuke kao što su one o funkcionerskoj kampanji.

„Bitno je da se u izbornoj kampanji stranke više fokusiraju na program. SVM je poznat po tome da puno energije ulaže u izborni program i tokom kampanje se trudimo da ga predstavimo, ali izgubimo entuzijazam kad vidimo da je najviše i vizuelnih elemenata i komunikacije tokom kampanje fokusirano na primer na lidera stranke, bez obzira koja vrsta izbora je u pitanju“, rekla je Kovač.

Ona je dodala da je na sastanku bilo reči i o predstavljanju manjina, o medijskoj strategiji i njenoj primeni, zaštiti novinara i ostalim dokumentima koje je vlada usvojila u prethodnom periodu.

Poslanica SVM je rekla da poslanici EP očekuju da će im u maju biti ukinuta zabrana putovanja i da su spremni da odmah posle toga posete Srbiju svesni da bi za dijalog bilo najbolje sesti za okrugli sto.

„Najoptimističniji raspored je da posle pojedinačnih razgovora oni početkom maja razgovaraju sa predsednikom parlamenta“, rekla je Kovač i dodala da ipak ne može da prognozira kada bi razgovori mogli da budu završeni.

Sastanku su pored poslanika EP Vladimira Bilčika učestvovali i bivši poslanici Edvard Kukan i Knut Flekenštajn.

Sa evroparlamentarcima su danas razgovarali SVM i Parija ujedinjenih penzionera Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari