Kraljevački socijalisti biraju delegate za 10. Kongres SPS-a 1Foto: Z. Miladinović

Danas se u Kraljevu održava sednica Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije. Na ovom organu kraljevački socijalisti će izabrati 41 delegata koji će ih predstavljati na predstojećem, jubilarniom X kongresu Socijalističke partije Srbije koji će se, kako je najavljeno, održati u Beogradu 22 decembra.

Tim povodom je, danas, u sedištu stranke održana konferencija za štampu na kojoj su govorili sekretarka Gradskog odbora profesor Biljana Bojanić i predsednik Mladih socijalista Kraljeva Dalibor Ugrenović. Oni su predstavnike medija upoznali sa predkongresnim aktivnostima u kraljevačkoj organizaciji koje su protekle u raspravama na mesnim odborima.

Na tom nivou stranačkog organizovanja evidentirani su i predlagani kandidati za delegate na Kongresu ali se, kako nam je danas rečeno, razgovaralo i o aktuelnostima u gradu Kraljevu u čijoj Skupštini socijalisti, zajedno sa SNS čine vladajuću koaliciju. Oni su na izborima u aprilu 2016. godine u koaliciji sa jedinstvenom Srbijom osvojili 7.030 glasova ili 12,18% i zadržali 11 odbornika u Skupštini grada iako su broj glasova između dva izborna ciklusa smanjili za 1.021 glas što se pripisalo činjenici da je PUPS, aprila 2016, promenio koalicioni tabor.

Na naše pitanje da protumače odsustvo i uzdržano glasanje svojih predstavnika na zadnjoj 73. sednici Gradskog veća, kada se raspravljalo i o prigovoru potencijalnog investitora za gradnju mini hidro elektrane na Grajićkoj reci, da li je to, lični stav članova Gradskog veća iz redova SPS ili pak stav organa stranke o gradnji mini hidro elektrana na lokalnom nivou ostali smo bez odgovora uz obrazloženje da se danas razgovara samo o predkongresnim aktivnostima i o predstojećem Kongresu stranke a da će odgovor na to pitanje biti poznat uskoro.

Dodajmo ovome da, njihovu uzdržanost, donekle i razumemo ako se zna da u Vladi Srbije dva važna resora koji se bave ovom problematikom vode kadrovi SPS, energetiku Aleksandar Antić i zaštitu životne sredine Goran Trivan a da ta ministarstva nemaju u svemu usaglašene stavove o ovom problemu koji, u zadnje vreme, sve više zaokuplja pažnju javnosti širom Srbije, pa i u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari