Lečić: Kandidujem se za predsednika DS jer su reforme u Srbiji stale, zemlja stoji, nazadujemo 1Foto: Beta/Milan Obradović

Kandidat frakcije Demokratske stranke (DS) za predsednika stranke Branislav Lečić izjavio je da je kandidaturu prihvatio jer su reforme u Srbiji stale, a da se u DS ponovo oseća „jaka veza sa osnivačkim nalogom“ te stranke.

„Apsolutno je jasno da su reforme u Srbiji stale, da zemlja stoji, ne radi i da nazadujemo. I to se vidi. Imamo na delu retro vlast, kič kulturu, društvo u kojem je ukinut dijalog i uspostavljen neprofesionalan odnos prema budućnosti“, kazao je Lečić za dnevnik „Blic“.

Lečić, koji je jedini kandidat na izborima koje 26. septembra organizuje deo stranke suprotstavljen zvaničnom rukovodstvu DS, naglasio je da se ponovo oseća „jaka veza sa osnivačkim nalogom“ te stranke, odnosno „preuzimanje odgovornosti za budućnost Srbije“.

Aktuelni predsednik DS Zoran Lutovac, koji se nije kandidovao na tim izborima i smatra ih „lažnim“, izjavio je „Blic“ da su rukovodstvo i članstvo stranke fokusirani na borbu protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i na unutrašnje reforme stranke.

„Njih ne može da zaustavi mali broj pojedinaca zabrinutih za sopstvene funkcije, ma koliko bili glasni. DS postoji zbog građana, ne bivših i sadašnjih funkcionera“, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari