Lečić proglasio pobedu na izborima za predsednika DS-a 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Iako je danas Zoran Lutovac saopštio da je Bransialv Lečić isključen iz DS -a, Lečić je večeras predstavio rezultate izborne skupštine DS na kojoj tvrdi da je izabran za predsednika Demokratske stranke.

– Ovo je festival demokratije, svi koji su se osećali kao demokrate, mogli su da glasaju, ne samo oni koji su platili članarinu. Ovo je dan kada se obnavlja demokratija – rekao je Lečić.

Prema njegovim rečima, stranka je resetovana i kreće od nule.

Okupljenima se zatim obratila predsednica Organizacionog odbora Vida Ognjenović.

– Imam gorak ukus u ustima i neprijatano osećanje zbog današnjeg incidenta. To je bio neobičan nastup, svojstven drugim strankama. Taj postupak najbolje opravdava zašto smo se razdvojili. Trebalo bi da se stide oni koju su naručili skidanje table u Nušićevoj – rekla je Ognjenović.

Demokratska stranka (DS) je danas ranije optužila „malu grupu“ bivših i sadašnjih funkcionera stranke da su „kršeći Statut DS i služeći se nelegalnim i nelegitimnim metodama“, danas pokušali da organizuju izbore za predsednika demokrata.

Zoran Lutovac je danas izjavio da nema nikakavih izbora u Demokratskoj stranci, a onaj koji se predstavlja kao kandidat za predsednika DS je isključen iz stranke.

Zoran Lutovac se večeras oglasio i na tviteru sa komentarom: „Lečić izabran za lidera isključenih članova DS“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari