DS: Mala grupa bivših i sadašnjih funkcionera kršeći Statut stranke pokušala da organizuje izbore 1

Demokratska stranka (DS) optužila je „malu grupu“ bivših i sadašnjih funkcionera stranke da su „kršeći Statut DS i služeći se nelegalnim i nelegitimnim metodama“, danas pokušali da organizuju izbore za predsednika demokrata.

Navodi se da su „zloupotrebili“ pristup centrali DS u Nušićevoj ulici u Beogradu posle čega je potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić „uz ovlašćenje predsednika Zorana Lutovca, zajedno sa predstavnicima odbora iz cele Srbije“ ušla u te prostorije i poručila prisutnima da „danas nema izbora“ u toj partiji.

„Nekoliko članova Demokratske stranke i Balša Božović su posle sat vremena svojevoljno napustili prostorije, nakon čega je brava promenjena“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da „pojedinci pokušavaju na silu da preotmu Demokratsku stranku“ ali i dodaje da u tome nemaju podršku članova DS.

Mediji su ranije preneli da je grupa ljudi predvođena potpredsednicom DS Draganom Rakić ušla u centralu stranke u Nušićevoj ulici gde su u prisustvu predstavnika Organizicionog odbora za stranačke izbore polomili kutije i pocepali glasačke listiće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari