Lončar: Na mnogo vodećih mesta imamo Crnogorce koji nisu srpski naučili 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za TV 02 da vodi politiku da Crnogoraca ne bude u njegovom resoru i dodao da „u Crnoj Gori nema nijednog direktora da se izjašnjava kao Srbin, a ovde na mnogo vodećih mesta imamo te Crnogorce koji još ne znaju srpski da pričaju“.

„U Crnoj Gori se desio narod. Milo (Đukanović) je potcenio narod, a precenio neke koji rade oko njega koji su mu obećavali da će stvar da drže pod kontrolom. On je sve nervozniji, narod ima svoju misiju u kojoj ne može da izgubi. Vidite, imate sada na zajedničkom stavu narod i državu Srbiju koja ne pravi loše poteze koja filigranski vode dobru politiku tamo“, rekao je Lončar TV O2.

Da li mislite da će ministar Lončar snositi neke političke sankcije zbog izjave o Crnogorcima?

Loading ... Loading ...

„Mi u Crnoj Gori nemamo ni jednog direktora ili bilo šta da se izjašnjava kao Srbin, a ovde na mnogo vodećih mesta imamo te Crnogorce koji još nisu ni srpski naučili, ne znaju srpski da pričaju“, rekao je Lončar.

Na pitanje da li ima Crnogoraca u zdravstvu, Lončar je reka da vodi politiku da Crnogoraca ne bude u njegovom resoru.

„Gledam da ih nema. Srbija ima dovoljno onih koji znaju srpski da pričaju i koji zaslužuju da budu. Ne omalovažavam nikoga. Jednostavno, ako želite da živite u Beogradu, ako želite da budete direktor ili na na nekoj funkciji, naučite srpski!“, rekao je Lončar, prenosi RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari